Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
32.9 C
Chios

Social

61.472 Χιώτες ψηφίζουν την Κυριακή σε 152 εκλογικά τμήματα

Σε 152 εκλογικά τμήματα σε όλο τον νομό Χίου θα διεξαχθούν οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 με το εκλογικό σώμα να ανέρχεται σε 61.472 εκλογείς. Οι κάλπες   ανοίγουν στις 7 .00 και κλείνουν στις 19.00, με τους ψηφοφόρους να πρέπει να έχουν μαζί την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους για να μπορούν να ψηφίσουν.

ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΙ

 Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχουν 2 κάλπες, μια για τις δημοτικές και μια για τις περιφερειακές εκλογές με τους φακέλους να έχουν διαφορετικό χρώμα.

Αναφορικά με τους σταυρούς, για το Δήμο Χίου το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει μέχρι και 4 σταυρούς προτίμησης στους υποψήφιους συμβούλους, όχι στον υποψήφιο Δήμαρχο. Στην περιφέρεια μπορεί να βάλει μέχρι και 3 σταυρούς προτίμησης στου υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού που θα επιλέξει, όχι στον υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών θα πληρωθούν με 40€ για την πρώτη Κυριακή και 30€ για τις επαναληπτικές όπου διεξαχθούν.

ΣΤΙΣ 22.30 ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σχετικά με την καταγραφή και μετάδοση η οδηγία προς τους δικαστικούς αναφέρει ότι στα εκλογικά τμήματα που λήγουν σε μονό αριθμό (1,3,5,7,9) θα ανοίξει και θα καταμετρηθούν πρώτα τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών ενώ στα ζυγά (0,2,4,6,8,) θα ανοίξει πρώτα η  κάλπητων περιφερειακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ασφαλής εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα θα υπάρξει γύρω στις 22.30 – 23.00.

Περισσότερα Νέα

Νέος εξοπλισμός στο λιμάνι της Χίου (vid)

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του νέου εξοπλισμού στο λιμάνι της Χίου, με το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο...

Η ΟΠΙΧΙ στη Βέσσα το Σάββατο 20/7 | Εκδήλωση στην έκθεση DEΟ Projects

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Χίου (ΟΠΙΧΙ) συμμετέχει στην έκθεση "Τα όνειρα μου γκρεμίστηκαν στα τείχη σου" του...

Πέφτει η άσφαλτος στην Ιωάννου Χρήστου

Από την  Τρίτη 23 Ιουλίου 2024  έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 θα εκτελούνται...