Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
8 C
Chios

Social

55 ώρες χωρίς ρεύμα έμειναν οι κάτοικοι των Αμάδων (vid)

55 ώρες χωρίς ρεύμα παρέμειναν οι κάτοικοι στις Αμάδες λόγω προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από τις έντονες χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

Η ηλεκτροδότηση επανήλθε γύρω στις 12 το πρωί της Τρίτης ενώ νωρίς το πρωί σήμερα έφτασαν και 7 σόμπες σε κατοίκους των Αμάδων που μεταφέρθηκαν από συνεργείο του Δήμου. Η ηλεκτροδότηση σε Καμπιά και Βίκι είχε επανέλθει από το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Πρόδρομος Μανωλάκης, η κατάσταση στα σοκάκια και στους δρόμους του χωριού παραμένει πολύ δύσκολη με τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Δήμου και Περιφέρειας να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Οι Αμάδες, Συντονιστικής του Δικτύου Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ., Νίκος Καλογεράς, ανέφερε ότι η πρώτη προσπάθεια να παραδοθούν οι σόμπες και οι φιάλες που αγόρασε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αμάδες» έγινε το βράδυ της Δευτέρας όμως κατέστη αδύνατο να διαμοιραστούν κάτι που τελικά συνέβη το πρωί της Τρίτης.

Παράλληλα, ο κ.Καλογεράς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσκολίες που παρατηρούνται σε χωριά της βόρειας Χίου όπως οι Αμάδες με πληθυσμό μεγάλης ηλικίας και έλλειψη νέων ανθρώπων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση ανάμεσα σε Περιφέρεια, Δήμο και Πολιτεία για να βρεθεί λύση πριν ερημοποιηθούν, με το δημογραφικό πρόβλημα να διογκώνεται.

Περισσότερα Νέα

Επικοινώνησε με μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Χίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε...

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για την 8η Μάρτη:   Οι γυναίκες του καθημερινού...

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου “Aegean Startups 2021”

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups 2021, για την ανάδειξη...