Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
18 C
Chios

Social

Κ.Μουτζούρης για μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης: Τα θετικά, τα αρνητικά και τα ακατανόητα

Το ισοζύγιο των ενεργειών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης καταγράφει με ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης. -Αρνητικός σε σταθερές δομές για την καραντίνα των νεοεισερχομένων ο Περιφερειάρχης προτείνει πλωτά μέσα ενώ κάνει λόγο για ελάχιστη έως και ανύπαρκτη μείωση στους πληθυσμούς των ΚΥΤ και μιλά για αναντιστοιχίες και ακατανόητα δεδομένα

Το ισοζύγιο των ενεργειών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης καταγράφει με ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης.
-“Πλωτή” καραντίνα και όχι σταθερές δομές για τους νεοεισερχόμενους προτείνει ο Περιφερειάρχης που κάνει λόγο για ελάχιστη έως και ανύπαρκτη μείωση στους πληθυσμούς των ΚΥΤ και μιλά για αναντιστοιχίες και ακατανόητα δεδομένα.

Παράλληλα, αναφέρεται στα θετικά του ισοζυγίου όπως η αλλαγή πλεύσες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, η μείωση των εισερχομένων και η χειρισμοί της κυβέρνησης κατά της πανδημίας.

+/- < 1
Στα ΘΕΤΙΚΑ:
Η αλλαγή πλεύσεως εδώ και λίγες εβδομάδες της Κυβερνήσεως στο μεταναστευτικό, μετά τις «μάχες» της Καράβας και στη Μυροβόλο, σε σχέση με τους προηγηθέντες μήνες νιρβάνας.

Στα ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ:
Η σημαντική μείωση των παρανόμως εισερχομένων τώρα παράτυπων μεταναστών σε σχέση με πριν από δυο ή τρεις μήνες.

Στα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ:
Η «μάχη» κατά της πανδημίας με καθοδήγηση από την Κυβέρνηση.

Στα ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
Η αναζήτηση σταθερών δομών για την καραντίνα των νεοεισερχομένων ( και όχι πλωτών, ώστε εν συνεχεία να αναχωρήσουν).

Στα ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
Η από ελάχιστη μείωση (-2 εως -5%) στο σύνολο των νήσων έως αύξηση (+2%) στη Λέσβο του αριθμού των μεταναστών στις νήσους μας κατά το πρώτο τρίμηνο 2020, σε αντίθεση με τα πομπωδώς εξαγγελλόμενα (π.χ. «απομάκρυνση 10.000»).

Στα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
Η αναντιστοιχία λόγων με την πραγματικότητα (π.χ. «έγινε επιδημιολογική θωράκιση των Κ.Υ.Τ.» ή «ολοκληρώθηκε η απομόνωση των Κ.Υ.Τ. για προστασία από τον κορονοιό» ή «οι νεοαφικνούμενοι είναι σε καραντίνα» ή …).

Στα ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ:
«Δεν υπάρχουν έτοιμες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα για απομάκρυνση των μεταναστών από τις νήσους» (αν έχουν έτσι τα πράγματα, που θα μετεφέροντο οι υπόλοιποι 30.000 μετανάστες , εάν κατασκευάζοντο οι τρεις «κλειστές» δομές των 3Χ5.000 όπως ελέγετο;)

Περισσότερα Νέα

«Η Ελλάδα ασπίδα της Ευρώπης;»: Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου (vid)

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 28-5-2020 και ώρα 8.00μμ. Τίτλος...

«Η μελέτη προέβλεπε βήμα – βήμα τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν» (vid)

Η μελέτη ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη και ήταν από τις λίγες που προέβλεπαν βήμα – βήμα...

Αστοχία της μελέτης και λάθος του εργολάβου που θα αποκατασταθεί με έξοδά του (vid)

Για λάθος του εργολάβου και αστοχία στη μελέτη μιλά η δημοτική αρχή και ο επιβλέπων...