Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

32οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στη Χίο με 500 αθλητές από 16 νησιά (vid)

Στη Χίο χτυπά από την Παρασκευή η καρδιά του Αιγαιοπελαγίτικου στίβου αφού στο νησί μας διεξάγονται οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και του ΣΕΓΑΣ. Μάλιστα οι αγώνες επιστρέφουν μετά την περσινή αναγκαστική ανάπαυλα λόγω του κορονοϊού και το Δημοτικό Στάδιο της Χίου το Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει το επίκεντρο της διοργάνωσης την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γ.Πλακιωτάκης, όσο και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του Δήμου Χίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τον Δήμαρχο Σ.Κάρμαντζη στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου να καλωσορίζει τις αποστολές και να επισημαίνει ότι ο Δήμος στέκεται πάντα αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Δ.Κουρσουμπά που στάθηκε και εκείνος στην στήριξη της Περιφέρειας σε αθλητικές διοργανώσεις σε όλα τα νησιά, ακόμα και τα πιο μικρά.

Στη σημασία των αγώνων με ζητούμενο τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό και να μπουν στα γήπεδα αναφέρθηκε εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ ο Κ.Τριαντάφυλλος που ευχαρίστησε για τη συμβολή τους το Δήμο, την Περιφέρεια και το Νομικό Πρόσωπο με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γ.Μανάρα να επισημαίνει την προσπάθεια που έχει γίνει ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους αθλητές.

Στο πρακτικό κομμάτι των αγώνων αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Γ.Πετρής που ανέφερε ότι αποστολές από 16 νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και συνολικά 500 αθλητές από 41 σωματεία ενώ θα υπάρξει συμμετοχή και από αθλητές με ειδικές ανάγκες.

Οι αγώνες ξεκινούν το Σάββατο και την Κυριακή στις16.00 και η είσοδος επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες θεατές, με την επίδειξη του ανάλογου πιστοποιητικού.

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...