Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
15 C
Chios

Social

25 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση στη Χίο

Συνεχίζονται και εντείνονται οι έλεγχοι της αστυνομίας στα πλαίσια της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στην προσπάθεια καταπολέμησης της διασποράς του κορονοϊού.  Εξάλλου την εντατικοποίηση των ελέγχων είχε ανακοινώσει χθες και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Ν.Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Μαρτίου, είχαν βεβαιωθεί στο νησί 25 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, ανάμεσά σε αυτές υπάρχουν πρόστιμα και σε μετανάστες.

Με βάση το σχεδιασμό που υπάρχει 5 είναι συνολικά τα μπλόκα τα οποία καθημερινά στήνονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα,  με τον κόσμο να συνεργάζεται με τους αστυνομικούς.

Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου είναι το γεγονός ότι η μετακίνηση με αριθμό 6, που αφορά δηλαδή προσωπική γυμναστική ή βόλτα με κατοικίδιο, θα πρέπει να γίνεται κοντά στο κατοικία που δηλώνεται και επίσης όσον αφορά τη βοήθεια σε τρίτους αυτή θα πρέπει να αφορά βοήθεια σε ηλικιωμένους ή ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας.

Περισσότερα Νέα

Χρήση πλωτών μέσων για καραντίνα και μετακίνηση στην ενδοχώρα των νεοεισερχομένων προτείνει το «Χίος Μπροστά»

Ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» με αφορμή την επιτολή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους Δήμους...

Στον θάλαμο SARS ο νεαρός στρατιωτικός, πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

Νεαρός στρατιωτικός είναι το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη Χίο. Ο στρατιωτικός που υπηρετεί στη Χίο...

Έκτακτο: Πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

Πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη Χίο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκειται για 37χρονο άνδρα στρατιωτικό στο...