Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
13 C
Chios

Social

25 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση στη Χίο

Συνεχίζονται και εντείνονται οι έλεγχοι της αστυνομίας στα πλαίσια της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στην προσπάθεια καταπολέμησης της διασποράς του κορονοϊού.  Εξάλλου την εντατικοποίηση των ελέγχων είχε ανακοινώσει χθες και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Ν.Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Μαρτίου, είχαν βεβαιωθεί στο νησί 25 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση, ανάμεσά σε αυτές υπάρχουν πρόστιμα και σε μετανάστες.

Με βάση το σχεδιασμό που υπάρχει 5 είναι συνολικά τα μπλόκα τα οποία καθημερινά στήνονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα,  με τον κόσμο να συνεργάζεται με τους αστυνομικούς.

Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου είναι το γεγονός ότι η μετακίνηση με αριθμό 6, που αφορά δηλαδή προσωπική γυμναστική ή βόλτα με κατοικίδιο, θα πρέπει να γίνεται κοντά στο κατοικία που δηλώνεται και επίσης όσον αφορά τη βοήθεια σε τρίτους αυτή θα πρέπει να αφορά βοήθεια σε ηλικιωμένους ή ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας.

Περισσότερα Νέα

Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων Χίου: Υπάρχει σχεδιασμός για “νέα Σούδα” που πιθανά θα γίνει “νέα ΒΙΑΛ”?

Δριμύ κατηγορώ από την Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου σε βάρος του Υπουργού...

Εισήχθη στο νοσοκομείο ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εισήχθη στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, όπως ενημέρωσε η...

Κορονοϊός: Στους 73 οι θάνατοι, 62 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1.735 συνολικά

Στους 73 πλέον οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν 62 νέα επιβεβαιωμένα...