Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
13 C
Chios

Social

2 ΣΚΥΛΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

2 σκυλιά την ημέρα εγκαταλείπονται στη Χίο σύμφωνα με τα στοιχεία του φιλοζωικού συλλόγου, όπως αυτά παρουσιάζονται κατά τον τριμηνιαίο απολογισμό του συλλόγου.

Ειδικότερα 187 κουτάβια και σκυλιά εγκαταλείφθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα μέλη του συλλόγου να δέχονται συνολικά 165 κλήσεις για περισυλλογή.

Το πλέον ανησυχητικό, όπως λέει και ο Β.Αγιαννίδης από τον φιλοζωικό είναι το γεγονός ότι παρά την άσχημη κατάσταση οι συμπολίτες μας συνεχίζουν να αγοράζουν σκυλιά ράτσας τα οποία όταν διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν τα παρατούν στον δρόμο.

Παράλληλα το μείζον πρόβλημα παραμένει αυτό της εξεύρεσης χώρου για την φιλοξενία των ζώων, μιας και απ’ότι φαίνεται το δημοτικό κυνοκομείο λόγω  οικονομικών προβλημάτων δεν προχωρά.

 

Αναλυτικά τα στοιχεία του απολογισμού

Κατά την διάρκεια των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2015 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου:

  • Δέχτηκε 165 τηλεφωνικές κλήσεις εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν για την περισυλλογή 89 ενήλικων σκύλων, 98 κουταβιών, 12 γατών και 29 νεογέννητων γατιών. Εννέα συμπολίτες μας τηλεφώνησαν για να υιοθετήσουν ζωάκια, πέντε για να δηλώσουν την απώλεια του κατοικίδιου τους, δέκα για κάποια συμβουλή και είκοσι τέσσερεις για να καταγγείλουν κακοποιήσεις ζώων.
  • Ο Σύλλογος ενημερώθηκε για δηλητηριάσεις αδέσποτων και οικόσιτων ζώων στην οδό Πιπίνου στη Χώρα, στο Λατόμι, στο λιμανάκι των ψαράδων στους Τρεις Μύλους και για ξόβεργα στα Καρδάμυλα και προέβη σε καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Στείρωσε ένα σκύλο και τέσσερεις γάτες, και παρείχε ιατρική περίθαλψη, εμβόλια, αποπαρασίτωση και διαφόρων ειδών θεραπείες σε 24 σκύλους και δύο γάτες.
  • Αποπαρασίτωσε όλα τα σκυλιά στο κέντρο της πόλης της Χίου.
  • Περιέθαλψε και έστειλε σε καταφύγια άγριων ζώων δύο γεράκια, τρία περιστέρια, ένα σπουργίτι και τρεις κουκουβάγιες.
  • Δημοσίευε στον τοπικό Τύπο άρθρα ζωοφιλικού περιεχομένου.
  • Ενίσχυσε με ζωοτροφές οικογένειες που συντηρούν αδέσποτους σκύλους και γάτες.
  • Συμμετείχε στην εκδήλωση του Κυνοφιλικού Ομίλου Χίου με διανομή εντύπων σχετικών με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων.
  • Δέχτηκε κλήση από ιδιώτη που ήθελε να δώσει θαλάσσια χελώνα, υποθέτουμε από εκτροφείο, ενημερώθηκε για την εμφάνιση νεκρής θαλάσσιας χελώνας στον Βελονά και για τον απεγκλωβισμό από την Πυροσβεστική διαφόρων ζώων, μεταξύ άλλων και ενός κατσικιού από φρεάτιο στον Κοφινά. Τους ευχαριστούμε πολύ για την πάντοτε άμεση επέμβαση τους.

Περισσότερα Νέα

“e- γλέντι” για την Τσικνοπέμπτη απο τη Μόστρα

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανων σας προσκαλεί σήμερα στο "e-glenti" Τσικνοπέμπτη με τους DJ Γιάννη...

Αίτημα στην Πολιτική Προστασία για υποχρεωτικό αρνητικό τεστ σε όσους έρχονται στη Χίο

Ευρεία σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου πραγματοποιήθηκε χτες με ζητούμενο την αποτύπωση της...

” Άνοιξε – κλείσε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταστρέφονται”

Σε απόγνωση είναι οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες από την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων...