Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
7.1 C
Chios

Social

15 μέρες «ξάφριζαν» σπίτια σε όλη τη Χίο οι δυο Αλβανοί

Παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριου Ντουρουντού, του Ταξίαρχου Διευθυντή της Αστυνομίας Χίου, Δημήτρη Αυγερινού  και του Διευθυντή της Ασφάλειας Χίου, Αστυνόμου Διαμαντή Βυζανιάρη πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνας που οδήγησε σε μια σημαντική επιτυχία από τα μέλη της Αστυνομίας Χίου, την εξιχνίαση δεκατεσσάρων διαρρήξεων – κλοπών στη Χίο.

 

Σε όλη τη Χίο η δράση των δυο Αλβανών

Όπως εξήγησαν τα υψηλόβαθμα στελέχη, ο 36χρονος και ο 38χρονος, Αλβανικής υπηκοότητας, διέπραξαν σε διάστημα 15 ημερών τις 14 συγκεκριμένες διαρρήξεις κλοπές σε οικίες στις περιοχές των Καρδαμύλων, της Λαγκάδας, των Καμποχώρων, του Νεοχωρίου, της Καλλιμασιάς, του Καταρράκτη, του Πυργίου και του Λιθίου. Τα κλοπιμαία ανέρχονται στις 150.000 ευρώ.

 

Εισέρχονταν σε άδεια σπίτια

Οι δυο συλληφθέντες επέλεγαν οικίες στις οποίες οι ένοικοι απουσίαζαν. Κατόπιν, ο 36χρονος εισερχόταν σε αυτές είτε από ανασφάλιστη είσοδο είτε παραβιάζοντάς τες αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα σημαντικής αξίας ενώ ο 38χρονος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

 

Στο λιμάνι ενώ ανέμεναν το πλοίο η σύλληψή τους

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση οι δυο άνδρες εντοπίστηκαν στο λιμάνι ενώ ανέμεναν το πλοίο της γραμμής προς Πειραιά. Στην κατοχή τους και επιμελώς κρυμμένα εντός αμαξιών βρέθηκαν κρυμμένα κοσμήματα και τιμαλφή, ένα ζευγάρι κιάλια, γυαλιά ηλίου, 2 ζεύγη αθλητικά παπούτσια, διαρρηκτικά εργαλεία, ένα ζευγάρι γάντια, δυο κινητά, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, 1.400 ευρώ και 51 δολάρια.

Σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις δικαστικών άρχων των Αθηνών για κλοπή ενώ ο 36χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για συναφή ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι δυο άνδρες είχαν ως βάση την Αθήνα και ερευνάται η εμπλοκή τους σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων/κλοπών στη Χίο και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Συγχαρητήρια από τον Ε.Ντουρουντού

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς, απένειμε τα εύσημα στον κ.Αυγερινό και τον Βυζανιάρη, στον κ.Κοντογιάνη, στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου και των άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας αλλά και στα νέα παιδιά της Αστυνομίας που δούλεψαν για πολλές ώρες εκτός υπηρεσιακού ωραρίου για την εξασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας.

 

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραγγέλθηκε η διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Περισσότερα Νέα

Κόσμος κάθε ηλικίας στην Πλατεία

Μαζική φαίνεται ότι θα είναι η συγκέντρωση στην Πλατεία Βουνακίου της Χίου αφού ήδη κόσμος...

Νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Με ευρεία πλειοψηφία η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η κ.Σακελλαροπούλου έλαβε τις...

«Νέκρωσε» η Χίος

Όλα κλειστά στη Χίο. Οι Χιώτες ιδιοκτήτες καταστημάτων, συμμετέχοντας στην παναιγιακή κινητοποίηση, κράτησαν κλειστά τα καταστήματά...