ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Δημοσιεύτηκε : 22/10/2015

Παρά τη λειτουργία των κλειστών  χώρων, ανάμεσα τους και η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, ο αριθμός των αφιχθέντων είναι τόσο μεγάλος με τις εκτιμήσεις να μιλούν για 6.500 κόσμου πάνω στο νησί, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν βρει καταφύγιο στις εισόδους των δημοτικών κτηρίων, στο Δημαρχείο, στο Ομήρειο, μπροστα από καταστήματα και κάτω  από τις Πέργκολες της πλατείας, με όλη σχεδόν την Πόλη και το λιμάνι να είναι γεμάτα με ανθρώπους ταλαιπωρημένους και βρεγμένους,  που περιμένουν να πάρουν τα χαρτιά τους.

Όσον αφορά το έργο της καταγραφής και ταυτοποίησης από τους άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια με συνεργεία να είναι διάσπαρτα τόσο στο λιμάνι όσο και στα κτήρια της οδού Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο χθες ολοκληρώθηκε η καταγραφή για περίπου 2.000 άτομα όμως μόλις 500 μπόρεσαν να αναχωρήσουν λόγω της πληρότητας των πλοίων της γραμμής.

Έτσι οι φορείς έχουν καταθέσει αίτημα για να προσεγγίσει αύριο το νησί το πλοίο Ελ.Βενιζέλος προκειμένου να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερους στον Πειραιά.