ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δημοσιεύτηκε : 08/02/2019

Διευρύνεται ο σχεδιασμός και οι πρωτοβουλίες διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Χίου με υπογειοποίηση των press container και δημιουργία πράσινου σημείου.

 

Όπως τόνισαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Μπελέγρης, στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης θα υποβληθούν οι δυο νέες πρωτοβουλίες του Δήμου για υπογειοποίηση των press container και δημιουργία πράσινου σημείου.

 

Όσον αφορά την υπογειοποίηση, με προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί πλησίον των χώρων όπου βρίσκονται τα press container.

 

Με τη δημιουργία πράσινου σημείου, προυπολιγμσού 1.700.000 οι δημότες θα μπορούν να αφήνουν ανακυκλώσιμα υλικά μεγάλου αριθμού ή μεγάλου όγκου όπως ελαστικά και ηλεκτρολογικά υλικά. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς,

 

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία πράσινου σημείου αλλά και περίφραξη, φωτισμό, κάμερες, ειδικές ράμπες και κοντέινερ για να γίνεται η συλλογή. Το πρώτο πράσινο σημείο θα δημιουργηθεί στον χώρο του σταθμού διαλογής απορριμμάτων πίσω από τον Περιφερειακό, στην ευρύτερη περιοχή του Κοφινά ενώ θα ακολουθήσει κι άλλα στην πόλη, στη βόρεια και τη νότια Χίο.