Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ

Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ
Δημοσιεύτηκε : 07/02/2019

Άδεια προκειμένου να πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Τσεσμέ της Μικράς Ασίας, απέναντι από τη Χίο, απέσπασε από τις τουρκικές κρατικές αρχές το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η θεία λειτουργία θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, την Κυριακή, με τη μέριμνα της ορθόδοξης κοινότητας Σμύρνης, και σ' αυτήν θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Σμύρνης, κύριος Βαρθολομαίος.

Ας σημειωθεί ότι ο ναός του Αγίου Χαραλάμπους στον Τσεσμέ, που χρησιμοποιείται σήμερα από το δήμο Τσεσμέ ως πολυχώρος, λειτούργησε για πρώτη φορά ως εκκλησία μετά τη μικρασιατική καταστροφή τον Φεβρουάριο του 2016. Όπως είναι γνωστό, ο Τσεσμές αποτελούσε ξεχωριστή Μητρόπολη, τη Μητρόπολη Κρήνης με έδρα τον Τσεσμέ και μητροπολιτικό ναό, εκείνον του Αγίου Χαραλάμπους, παλαιότερα δε, η περιοχή ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Εφέσου, στην οποία υπαγόταν ο Χωροεπίσκοπος Κρήνης.

Για τη μετακίνηση πιστών έχει προβλεφθεί η έκτακτη δρομολόγηση πλοίων από τη Χίο, το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου, με αυθημερόν επιστροφή στο νησί.