«ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ»

«ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ»
Δημοσιεύτηκε : 06/02/2019

Με ένα κοινό όραμα και σχέδιο για τη Χίο των επόμενων δεκαετιών, το Συντονιστικό Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Δημοτικής Παράταξης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσίασε τις κύριες θέσεις της παράταξης.

 

Όπως τόνισαν τα μέλη του συντονιστικού, Γιώργος Γεωργίτσης, Μανώλης Στάθης, Θωμάς Παραδείσης και ο προσωρινός συντονιστής, Αντώνης Παντελόγλου, πρόκειται για ένα νέο, ενωτικό εγχείρημα δραστήριων ατόμων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και αναφορές, χωρίς στενά κομματικό χαρακτήρα, αλλά με κοινή πίστη στις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

«Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων με επί σειρά ετών ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση και με ειλικρινή διάθεση προσφοράς», σημείωσε ο Αντώνης Παντελόγλου.

 

«Είμαστε πανέτοιμοι με όραμα και προοπτική, με προτάσεις και λύσεις, σχέδιο και δυναμισμό, για τη Χίο των επόμενων δεκαετιών που μας αξίζει» τόνισαν τα μέλη του Συντονιστικού.

 

Ο επικεφαλής και το όνομα του συνδυασμού θα αποφασιστούν κατόπιν συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο ξενοδοχείο ΔΙΑΝΑ.

 

Εν συνεχεία, οι Γιώργος Γεωργίτσης και Μανώλης Στάθης ανέπτυξαν το διακηρυκτικό κείμενο που περιλαμβάνει τα εξής:

Το προγραμματικό πλαίσιο που κινείται στους εξής άξονες:

-Στήριξη μεταρρυθμίσεων του Κλεισθένη και την καθιέρωση της απλής αναλογικής

-Ευρύ μέτωπο απέναντι στον νέο-φιλελευθερισμό, στην ακροδεξιά, τον φασισμό, τη διαφθορά και τη διαπλοκή

-Διαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος και τακτική λογοδοσία των αιρετών, ενίσχυση δημοκρατίας με τη συμμετοχή των δημοτών

-Δίκαιη ανάπτυξη που θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χίου (ναυτιλία, παραγωγή της μαστίχας, τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, Πανεπιστήμιο, Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, τουρισμός, πολιτισμική και ανθρωπιστική παράδοση) που θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις και ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που αποτυπώθηκαν στη διαβούλευση των αναπτυξιακών συνεδρίων με σεβασμό σε περιβαλλοντικά, οικολογικά ζητήματα

-Άσκηση πολιτικής προς όφελος όλων χωρίς διαχωρισμούς, διακρίσεις και αποκλεισμούς αξιοποιώντας το σύνολο των θετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών

-Αντιμετώπιση των συμπολιτών με αλληλεγγύη έχοντας ειδική μέριμνα προς τους ασθενέστερους, τους άνεργους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

-Ουσιαστική συμβολή στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ρεύματος με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Ασφάλεια για τους συμπολίτες και ταυτόχρονα ανθρώπινες και σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο συνθήκες παραμονής προσφύγων και μεταναστών.

-Προοπτικές της συνεργατικής επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα των νέων με έμφαση σε παραγωγικούς τομείς στις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

-Φιλική εικόνα της Χίου στον δημότη και τον επισκέπτη χωρίς το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης. Στήριξη ευάλωτων ομάδων, φιλική πόλη για τους πεζούς, τα παιδιά, τις εγκύους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και την τρίτη ηλικία.

-Ενδυνάμωση και διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, μια πόλη του «εμείς», η «Δικιά» μας πόλη.

-Βελτίωση της ποιότητας ζωής στα χωριά και ισότιμη αντιμετώπισή τους.

-Ζωντάνια των γειτονιών του νησιού και ανάδειξη των όμορφων στοιχείων του τόπου σεβόμενοι το περιβάλλον και την οικολογία.

-Αντιμετώπιση του προβλήματος του νερού, απεμπλοκή από τις ακριβές αφαλατώσεις, δημιουργία Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων. Βιώσιμο σύστημα παραγωγής ενέργειας μέσω της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον στη βάση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.

-Συζήτηση για τις πύλες εισόδου του νησιού, το Αεροδρόμιο, τον Λιμένα της Χίου και τον Λιμένα των Μεστών αλλά και τις υπόλοιπες υποδομές απαραίτητες για την καλύτερη ποιότητα ζωής ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη του τόπου που με τη σειρά της θα στηρίξει τους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους του νησιού δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

 

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες σε συστράτευση για να προετοιμάσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις νέες και τους νέους, για όλους εμάς, γιατί όλοι εμείς θα ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας που τον παραμέλησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές γιατί δεν είχαν όραμα, σχέδιο και διάθεση αληθινής προσφοράς για τη Χίο», κατέληξε ο Μ.Στάθης.