"Η ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"

mixailidis-1021x580.jpg
Δημοσιεύτηκε : 09/01/2019

Το υπουργείο Οικονομίας για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στα Καρδάμυλα ενημερώνει ο Βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ Α.Μιχαηλίδη που καλέι και την τράπεζα να αναστείλει την αποφαση της για κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

 

Η αιφνίδια απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για την κατάργηση του υποκαταστήματός της στα Καρδάμυλα αποτελεί ενέργεια η οποία υποβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Χίου. Είναι αδιανόητο στις σημερινές συγκυρίες να υποβαθμίζονται υπηρεσίες σε ένα ακριτικό νησί.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η κεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων έχει γίνει επανειλημμένα από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί σε αντάλλαγμα οι τράπεζες να υποβαθμίζουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους και ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές.

 

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης της Εθνικής Τράπεζας για

κατάργηση του υποκαταστήματος Καρδαμύλων, αίτημα το οποίο απευθύνουμε και με σχετική επιστολή μας προς τη Διοίκηση του ιδρύματος. Παράλληλα ενημερώνουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στους ακρίτες κατοίκους της βορειοανατολικής Χίου.