ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΟΓΛΟΥ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΟΓΛΟΥ
Δημοσιεύτηκε : 08/01/2019

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Super League να μετακυλιστεί το πρόγραμμα του πρωταθλήματος μετά την αποχή των διαιτητών. Ως εκ τούτου μετά την δικαίωση της Πειραϊκής ΠΑΕ, το Σαββατοκύριακο θα γίνουν κανονικά τα παιχνίδια της 16ης ημέρας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και η εξ αναβολής 15η αγωνιστική θα γίνει εμβόλιμα σε ημερομηνία που θα καθορίσει η διοργανώτρια.

Η Super League είχε αποφασίσει να μετακυλήσει το πρόγραμμα, και μάλιστα με σαρωτική πλειοψηφία 13-3, έχοντας τη στήριξη ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μόνο ο Ολυμπιακός, ο Άρης και ο Πανιώνιος είχαν ταχθεί υπέρ της άποψης να γίνει εμβόλιμα η 15η αγωνιστική. Κατόπιν αυτού οι ερυθρόλευκοι προσέβαλαν την απόφαση προκειμένου ουσιαστικά να μην ανέβουν έναν αγωνιστικό Γολγοθά. Και δικαιώθηκαν.

Η ουσία είναι ότι το τριήμερο 12-13-14 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πρώτη του β’ γύρου και όχι η 15η αγωνιστική, όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ της Λίγκας. Πλέον η Super League θα κληθεί να αναζητήσει διαθέσιμη ημερομηνία για να ορίσει ως εμβόλιμη την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης

Άρης – Λαμία

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

Ατρόμητος – Παναιτωλικός

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

ΟΦΗ – Πανιώνιος

Παναθηναϊκός – Ξάνθη

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ

Κατά την εξέταση της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους της ΠΑΕ, Γιάννη Χατζησαββάογλου και Δημήτρη Καρπετόπουλο, ενώ το παρών έδωσε και ο  εκπρόσωπος των «ερυθρολεύκων» στη Super League, Τάκης Αγραφιώτης.

Ο Γιάννης Χατζησαββάογλου, σύζυγος της Χιώτισσας δικηγόρου, Χρύσας Μιχαηλίδου, θυγατέρας του Ναυάρχου ε.α. Σταύρου Μιχαηλίδη,  έκανε λόγο για πρωτοφανή απόφαση, ενώ τόνισε ότι πουθενά στις διατάξεις της Λίγκας δεν προβλέπεται ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, για να ξεκινήσει ο δεύτερος.

Εκφράζοντας τη θέση της ΠΑΕ ανέφερε: «Η Λίγκα ζητάει από εσάς να νομιμοποιήσετε μια άκυρη απόφαση και να ανοίξετε μια κερκόπορτα, παραβίασης κανονισμών. Είναι μια πρωτοφανής απόφαση. Η ίδια η Λίγκα ως τώρα ακολουθούσε διαφορετική πρακτική. Έβαζε την αναβληθείσα αγωνιστική στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία. Πουθενά στις διατάξεις δεν προβλέπεται ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος για να ξεκινήσει ο δεύτερος. Η Super League ανακάλυψε δύο αρχές. Τη μη διατάραξη του Β’ γύρου και τη μη εκκίνηση του πριν την ολοκλήρωση του Α’ γύρου. Ζητάμε την ακύρωση αυτής της απόφασης και αν δεν την βγάλετε άμεσα, ζητάμε την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της Λίγκας, ως την έκδοση της οριστικής απόφασης».