ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΙΑΤΙΚΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΑ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΙΑΤΙΚΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ
Δημοσιεύτηκε : 31/12/2018

Με τη συμμετοχή τριών, μόλις, ενοριών, πραγματοποιήθηκε και φέτος το έθιμο των Αγιοβασιλιάτικων Βαπορακιών στην γεμάτη από κόσμο – παρά το τσουχτερό κρύο – Πλατεία Βουνακίου.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ενορία της Αγίας Παρασκευής Καστέλου με το θωρηκτό «Αγία Παρασκευή». Το δεύτερο βραβείο στα βαποράκια αλλά και το πρώτο στα παινέματα πήγε στην ενορία της Παναγίας Λέτσαινας με το θωρηκτό «Αγία Μυρώπη». Το τρίτο βραβείο πήγε στην ενορία Αγίου Γεωργίου Κάστρου με το εξ’ολοκλήρου καινούριο αντιτορπιλικό «Α/Τ Φορμίων».

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τον Στρατιωτικό Διοικητή της 96ΑΔΤΕ, Ταξίαρχο Παναγιώτη Κιμουρτζή, τον Διοικητή της ΑΕΝ Οινουσσών πλωτάρχη Παντελή Βατούση, τη Διοικήτρια της ΑΕΝ Χίου, Μαρία Κατσάρη, τον Γιώργο Ζώα εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου και τον καπετάνιο Στέλιο Κουμπιά.

Δια στόματος του Δημάρχου, Μανώλη Βουρνού, εκφράστηκαν οι ευχαριστίες των διοργανωτών για τις δωρεές χρημάτων από τις οικογένειες εφοπλιστών Παναγιώτη Τσάκου, Άννας Αγγελικούση και Στάμου Φαφαλιού.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Κάρμαντζης και η Λιμενάρχης Χίου, Ειρήνη Αργύρη.