ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ (PICS)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ
Δημοσιεύτηκε : 22/12/2018

Μια εορταστική συνύπαρξη με βυζαντινή μουσική και εκκλησιαστικούς ύμνους έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου το απόγευμα του Σαββάτου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου με προεόρτιους και εόρτιους ύμνους των Χριστουγέννων υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Μαΐστορος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κου Δημητρίου Ζαννίκου, η Χορωδία σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών υπό τη διεύθυνση του κου Σταύρου Στείρου και η Χορωδία του Διονυσίειου Μουσικού Σχολείου Χίου υπό τη διεύθυνση της κας Μαρίας Χειλά.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης η συγκίνηση του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.Μάρκου στο κράτημα τεριρέμ που έψαλε η Χορωδία Ιεροψαλτών με τη μελωδία του «Μακεδονία Ξακουστή».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Χίου τίμησε τον εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Ερυθιανής, πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Πουλιά.

Το παρών έδωσαν οι δυο βουλευτές, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Νότης Μηταράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Μανάρας και ο ν.ε. Σταύρος Μιχαηλίδης.