ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

sxoleia.jpg
Δημοσιεύτηκε : 07/12/2018

«Πρώτη φορά έχουν περάσει τόσα χρόνια…» χωρίς κανένα διορισμό στα Σχολεία (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Ειδική Αγωγή, Γυμνάσια, Λύκεια), αναφέρει σε ανακοίνωση της η τοπική επιτροπή του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι παρα το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον Δεκμέβρη παραμένουν σημαντικά κενά σε σχολεία.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, απολογούμενος για λογαριασμό της κυβέρνησης για τα κενά στα Σχολεία της Χίου.

Η "κανονικότητα", που τώρα σύμφωνα με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται "χρονιά - χρονιά" στα σχολεία, είναι η εξής:

 

Ελλείψεις Δεκέμβρη μήνα όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες, αλλά με βάση τη στοιχειώδη λειτουργία των Σχολείων. Εκατοντάδες αναπληρωτές που φθάνουν στο νησί μας, και αλωνίζουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι.

Που συμπληρώνουν ωράριο σε 2,3 και 4 Σχολεία, που προσπαθούν να λύσουν το κόστος της μεταφοράς (οδικώς, ακτοπλοϊκώς, αεροπορικώς), της σίτισης, της στέγασής τους. Στην Ειδική Αγωγή έρχονται Δεκέμβρη εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης για περυσινές διαγνώσεις του ΚΕΔΔΥ!

 

Οι μόνιμοι ζουν καθημερινά στην πίεση εξαιτίας εκατοντάδων συνταξιοδοτήσεων, που καλύπτονται από ελλιπείς σε αριθμό ελαστικά εργαζόμενους αναπληρωτές, που καλούνται σε 2 και 3 φάσεις προσλήψεων.

Αυτά συμβαίνουν "χρονιά - χρονιά" με την κυβέρνηση να κάνει λόγο και για κριτήρια διορισμών των αναπληρωτών, που θα γίνουν το όχημα της πολυδιάσπασης και χιλιάδων απολύσεων αναπληρωτών.

Συμφωνούμε ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στα Σχολεία ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση την οποία και αντιπαλεύουν με τους αγώνες τους.