"Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ"

kamin.1.JPG
Δημοσιεύτηκε : 06/12/2018

«Ο Δήμαρχος πρέπει να ενώνει» αυτό είναι το βασικό γνώρισμα που πρέπει να έχει όποιος θέλει να ηγηθεί και να διεκδικήσει ένα Δήμο,  σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε σήμερα στη Χίο, με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου αλλά και για να παραστεί σε διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Καμίνης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα, αναφερόμενος καταρχάς στην Χιώτικη καταγωγή του, από τον Βροντάδο αλλα και στο ναυτικό πατέρα του.  Ερωτώμενος για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Καμίνης επεσήμανε μεν ότι η εποχή των χρισμάτων έχει παρέλθει, αναγνώρισε ωστόσο ότι η υποψηφιότητα του Κώστα Τριαντάφυλλου έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά προκειμένου να ηγηθεί του Δήμου.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Κινήματος Αλλαγής για την Περιφέρεια, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον  Παναγιώτη Χριστόφα, τονίζοντας ότι είναι ενας νέος επιτυχημένος επαγγελματίας που έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα. Τέλος για τις προσωπικές του βλέψεις παραδέχτηκε ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής.

ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, αναγνώρισε το σημαντικό βάρος που σηκώνουν τα νησιά του Αιγαίου, με συνθήκες σε ορισμένες περιπτώσεις ακατάλληλές για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φέρνουν στα όρια τους και τις τοπικές κοινωνίες.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι όπως ζητάμε από τις υπόλοιπες Χώρες της Ευρώπης επιμερισμό προσφύγων/μεταναστών που εισέρχονται στη Χώρα μας το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και με τους Δήμους ανά την Ελλάδα ώστε να ανακουφιστούν και  τα νησιά.

«Η ευθύνη πρέπει να μοιραστεί δίκαια» είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η Ευρώπη θα πρέπει να συμβάλει ώστε να επιλύνονται τα προβλήματα στις χώρες προέλευσης των ανθρώπων αυτών για να μένουν στις εστίες τούς.