"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ!" ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

giorti.JPG
Δημοσιεύτηκε : 09/11/2018

Με σχολικές γιορτές που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις  για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου. Στο ιστορικό 1Ο Γυμνάσιο παρουσιάστηκε το χρονικό της απελευθέρωσης από τους μαθητές ενώ η χροωδία του σχολείου υπο τις οδηγίες του καθηγητή Σ.Γανιάρη διάνθισε την γιορτή, η οποία έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τα παιδιά.

Οι εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας συνεχίζονται το Σάββατο στις 12.00 με την έπαρση της μεγάλης σημαίας στη Νότια Πλευρά του Λιμανιού και τον Αρχιερατικό Εσπερινό και  Λιτανεία το απόγευμα του Σαββάτου στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό.

Την Κυριακή στις 10.30 θα τελεστεί δοξολογία στη Μητρόπολη, όπου επίκαιρη ομιλία θα εκφωνήσει η διευθύντρια Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Ε. Βλυσίδου.

Θα ακολουθήσει 11. 15 κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων και στις 11.40 η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, που θα περιλαμβάνει και επίδειξη των ειδικών δυνάμεων στο λιμάνι της Χίου.

Με το πέρας της παρέλασης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία.