ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

αεν.jpg
Δημοσιεύτηκε : 09/11/2018

Ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα η λειτουργία ειδικού τμήματος Μηχανικών στην ΑΕΝ Μηχανικών της Χίου.

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση με πολλαπλές ωφέλειες, καθώς διευκολύνονται σημαντικά οι Χιώτες ναυτικοί, αναβαθμίζεται εκπαιδευτικά η ΑΕΝ, αλλά και ενισχύεται η τοπική οικονομία μέσω της προσέλκυσης σπουδαστών από περιοχές εκτός Χίου. Με ανακοίνωση του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α.Μιχαηλίδης εκφράζει τα συγχαρητήρια του στην τοπική ΑΕΝ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ίδρυση του σχολείου είναι το αποτέλεσμα μιας συγκροτημένης πολιτικής.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ο βουλευτής:  "Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου για την ταχεία ίδρυση και λειτουργία του ειδικού τμήματος. Θα ήθελα, επιπλέον, να σημειώσω ότι η εξέλιξη αυτή είναι το επιστέγασμα ενός συγκροτημένου σχεδιασμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τον Ιανουάριο του 2017 ο τότε Υπουργός κ. Κουρουμπλής εξήγγειλε την πρόθεση ίδρυσης ειδικού σχολείου και ειδικού τμήματος στις ΑΕΝ Οινουσσών και Χίου, αντιστοίχως. Το Νοέμβριο του 2017, με το άρθρο 137 του νόμου 4504, κατοχυρώθηκε νομοθετικά η ίδρυση της σχολής σωστικών και πυροσβεστικών μέσων στις Οινούσσες και η δυνατότητα ίδρυσης ειδικών τμημάτων σε όλες τις ΑΕΝ.

Τον περασμένο Ιούλιο, τέλος, εκδόθηκε από το Υπουργείο ο Κανονισμός Σπουδών που αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία των ειδικών τμημάτων. Η θετική αυτή εξέλιξη, εκτός των άλλων ωφελειών, ενισχύει περαιτέρω τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση στο νησί μας."