"ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΧ

limeniko tameuio.JPG
Δημοσιεύτηκε : 08/11/2018

Το πράσινο φώς για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του ΝΟΧ στη Μπέλα Βίστα άναψε η Λιμενική Επιτροπή στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Τα μέλη της επιτροπής, ομόφωνα, έκαναν δεκτό το αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου  του ΝΟΧ, που ζητούσε την παραχώρηση του κτηρίου και των χερσαίων χώρων που ανήκουν στην δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου, έκτασης 1300 τμ.

Ο πρόεδρος Α.Κέφης εισηγήθηκε και η πρόταση έγινε δεκτή η παραχώρηση να γίνει για 10έτη με συμβολικό αντίτιμο, μιας και πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα σωματεία του νησιού ενώ όλα τα μέλη επισήμαναν ότι το κτήριο μετά την ανακατασκευή του θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του Ομίλου.

 

Όσον αφορά την υπόλοιπη έκταση, συμπεριλαμβανομένης και της μπαζωμένης πισίνας, που βρίσκονται πάνω σε παράνομες επιχώσεις αυτές θα μονιμοποιηθούν και θα περιέλθουν στην κυριότητα του Λιμενικού Ταμείου με την ολοκλήρωση και έγκριση του master plan του λιμανιού οπότε και θα μπορεί το ταμείο και η όποια διοίκηση να αποφασίσει αν θα τα παραχωρήσει ή όχι στο ΝΟΧ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία μελών του Δ.Σ του ΝΟΧ από τη συνεδρίαση με δεδομένο ότι παρουσιάστηκαν ερωτήματα από τα μέλη τα οποία δεν μπορούσαν να απαντηθούν αρκούντως.