ΕΡΧΕΤΑΙ Η 3η ΕΚΘΕΣΗ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ Η 3η ΕΚΘΕΣΗ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Δημοσιεύτηκε : 08/11/2018

Στα πλαίσια εκπλήρωσης των σκοπών του, το Σωματείο «Φίλοι Οικόσιτων Πτηνών Βορείου Αιγαίου» διοργανώνουν για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Χίο την «Έκθεση Πτηνών Συντροφιάς».

Στόχος του Σωματείου είναι μέσα από δράσεις σαν κι αυτή να παρουσιαστούν στο κοινό όσο το δυνατόν περισσότερα είδη πτηνών συντροφιάς, να αναδειχθεί η ερασιτεχνική εκτροφή, να προωθηθεί η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των άγριων πτηνών μέσω παροχής σωστής ενημέρωσης και να παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία, κυρίως στα παιδιά, ένας εναλλακτικός τρόπος ψυχαγωγίας.

Η συγκεκριμένη δράση είναι ανοικτή στο κοινό. Είναι μια δράση ψυχαγωγίας για όλους. Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στις κατηγορίες των εκθεσιαζόμενων πτηνών θα περιλαμβάνεται και κατηγορία ανηλίκων. Παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή την «ειδική διαγωνιστική κατηγορία», να παρουσιάσουν τα πτηνά συντροφιάς τους, να διαγωνιστούν και να κερδίσουν αναμνηστικά βραβεία.

Δηλώσεις συμμετοχής ανηλίκων θα υποβάλλονται τηλεφωνικά στο Γραμματέα της Έκθεσης το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 13/11 στο τηλ. 6978783133.

Η έκθεση η οποία υποστηρίζεται άμεσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ορνιθολογίας θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο «Γ.Καλουτάς» 16-18 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνει την κρίση των πτηνών από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου ενώ οι πόρτες της έκθεσης θα είναι ανοικτές το Σάββατο 11:00 – 18:00 και την Κυριακή 10:00-16:00 και η είσοδος ελεύθερη.

Η έκθεση θα κλείσει την Κυριακή το μεσημέρι με τη βράβευση των συμμετεχόντων και την καθιερωμένη κλήρωση στην οποία οι συμμετέχοντας θα κερδίσουν πλούσια δώρα τα οποία θα έχουν διαθέσει τοπικές επιχειρήσεις.