ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

bilogikos.JPG
Δημοσιεύτηκε : 07/11/2018

Μετά από προσπάθεια δεκατεσσάρων χρόνων η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ κατάφερε να νομιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Πόλης της Χίου.

Με το έγγραφο της αρμόδιας υφυπουργού Κ.Παπανάτσιου αν χείρας ο  Δήμαρχος Μ. Βουρνούς πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Π. Νεαμονίτη, τον Διευθυντή Π. Καλογεράκη και τον αντιδήμαρχο Α. Τζιώτη ανακοίνωσε την νομιμοποίηση των επιχώσεων, διαδικασία που ξεκίνησε το 2004, διεκόπη και επανακκίνησε το 2014.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο αφενός για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και αφετέρου έχει οικονομικά οφέλη για την εταιρεία. Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος Π. Νεαμονίτης τα πρόστιμα τα οποία πλήρωσε η ΔΕΥΑΧ προς το Ελληνικό Δημόσιο  ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 320.000€.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Α. Τζιώτης επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την κατασκευή της τριτοβάθμιας επεξεργασίας που μπορεί πλέον να υλοποιηθεί.

Στα πολλά προβλήματα που κατά καιρούς εγείρει το Ελληνικό Δημόσιο στην λειτουργία της ΔΕΥΑΧ αναφέρθηκε τέλος από την πλευρά του ο Διευθυντής Π.Καλογεράκης.