ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

mkylwnadis.JPG
Δημοσιεύτηκε : 06/11/2018

Ένσταση στα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατέθεσαν 4 φορείς με κοινωνική και αθλητική δραστηριότητα, προκειμένου να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις στην υπό εκπόνηση μελέτη για την μετατόπιση του παραλιακού δρόμου  του αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα ο «Φίλος του Πεζού», οι «Ποδηλάτες Χίου», το «Ποδηλατείν», και ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας «Chiosrunnig» εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η μελέτη που θα εκπονηθεί για τον παραλιακό δρόμο του αεροδρομίου προβλέπει πλάτος 8 μέτρων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε ρεύμα, αποκλείοντας κάθε άλλη δραστηριότητα.

«Σήμερα ο δρόμος έχει 15μέτρα πλάτος και είναι ένας δρόμος όπου οι καθημερινοί αθλητές τρέχουν ή κάνουν ποδήλατο, δράσεις που αποκλείονται με την δημιουργία του νέου δρόμου» λέει ο Δήμης Μυλωνάδης, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνονται βιαστικές κινήσεις για δημιουργία εντυπώσεων σε ένα έργο καθοριστικής σημασίας.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι για την εκπόνηση της μελέτης της μετατόπισης υπήρχε διαθέσιμο κονδύλι 500.000€ και η τελικά με τις εκπτώσεις η μελέτη θα κοστίσει μόλις 35.000€, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του έργου.

«Περιμέναμε 25 χρόνια μια μικρή καθυστέρηση λίγων μηνών ώστε να αλλάξουν οι όροι της μελέτης είναι ανεκτή» είπε από την πλευρά του ο Κώστας Μαιστράλης από το Σύλλογο «Ποδηλατείν».