ΣΤΑ 87€ ΤΟ ΚΙΛΟ Η ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ

toympos g.JPG
Δημοσιεύτηκε : 05/11/2018

Σημαντικές αποφάσεις με επίκεντρο τους παραγωγούς και με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου λήφθηκαν στην τελευταία γενική συνέλευση της Ένωσης που έγινε το Σάββατο.

Στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε και η τιμολογιακή πολιτική για το 2018 που φέρνει σημαντικές  αυξήσεις μιας και οι δυο πρώτες κατηγορίες ενοποιούνται με τους παραγωγούς να λαμβάνουν 87€ για κάθε κιλό εμπορεύσιμης μαστίχας όταν πέρσι για την Α1 κατηγορία η τιμή ήταν 81.5€ το κιλό.

Eκτός από τις αυξήσεις στην τιμή της μαστίχας αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο πληρωμής με στόχο τα χρήματα να καταβάλλονται στους παραγωγούς όσο το δυνατόν συντομότερα.   Έτσι το  70% του ποσού θα καταβάλλεται ενα μήνα μετά την παράδοση του μαστιχιού και το υπόλοιπο σε 7 μήνες.

Πέρα όμως από την τιμολογιακή πολιτική στη γενική συνέλευση συμφωνήθηκε να ενισχυθούν οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί.  που θα πρέπει να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο. « Θέλουμε να υπάρχει πιο άμεση επικοινωνία και επαφή ανάμεσα στη διοίκηση και τους παραγωγούς» λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ.Τούμπος επισημαίνοντας ότι η δύναμη που έχει η μαστίχα στις αγορές θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στη δυναμική της ένωσης και των συνεταιρισμών.