ΣΩΖΕΤΑΙ ΤΟ "ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ" ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

στυλιανοσ.jpg
Δημοσιεύτηκε : 01/11/2018

Την σωτηρία του καικιού Στυλιανός, που βρίσκεται στο Γούβι του Βορντάδου, γνωστοποιεί με ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου Ματθαίος Φαφαλιός που επισημαίνει ότι την συντήρηση θα αναλάβουν οι ναυτοπρόσκοποι του Βροντάδου.

Η Ανάρτηση στο Facebook

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το καΐκι Στυλιανός μπορεί και θα σωθεί.’


Το ταξίδι του στη στεριά τα τελευταία χρόνια έφερε γκρίνιες και φουρτούνες. ΟΙ καραβομαραγκοί μας έδωσαν τελεσίγραφα για την ολική τους καταστροφή, μερίδα συμπολιτών μας , θεωρεί όχι άδικα πως είναι επικίνδυνο να στέκει ένα σάπιο κουφάρι σε χώρο που υπάρχουν τόσα παιδιά. Έτσι με βαριά καρδιά αποφασίσαμε να κοπεί. 
Όμως ο ρομαντισμός των δημοτών μας, η αίγλη του παλιού σκαριού, τα συσσωρευμένα συναισθήματα όλων μας κατάφεραν να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία στο Στυλιανό.


Βρέθηκε ο καραβομαραγκός που θα αναλάβει την επισκευή του με την προϋπόθεση να μην μετακινηθεί από το σημείο όπου στέκει μέχρι σήμερα.
Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.


Επίσης περήφανος για τη νεολαία του Βροντάδου σας ανακοινώνω ότι οι Ναυτοπρόσκοποι θα αναλάβουν τη συντήρηση του Στυλιανού έπειτα από την επισκευή του», καταλήγει ο αντιδήμαρχος.