"ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ" Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

ΚΑΜΠΟΣ.jpg
Δημοσιεύτηκε : 01/11/2018

Παρουσία κατοίκων του Κάμπου ήρθε στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβούλιου το θέμα της ένταξης της περιοχής στο σύστημα αντικειμενικών αξιών, σύμφωνα με την δέσμευση του Δημάρχου Μ.Βουρνού οτι θα βάλει το θέμα προς συζήτηση όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η δημοτική αρχή είχε ζητήσει για το θέμα τις απόψεις των συλλόγων του Κάμπου όπως και της ένωσης των φοροτεχνικών της Χίου, με την τελευταία όμως να μην γνωμοδοτεί  με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια εμπεριστατωμένη εισήγηση για το κατα πόσο αξίζει και συμφέρει τους Καμπούσους το σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Την άποψη οτι θα πρέπει να γίνουν προσεχτικές κινήσεις και να εκπονηθεί με ευθύνη του Δήμου μια εμπεριστατωμένη μελέτη για το  σύστημα αυτό, προκειμένου να προκύψει όντως μια δικαιότερη φορολόγηση, εξέφρασε ο Πρέοδρος του Φ.Ο.Κάμπου Ν.Νικολούδης, ξεκαθαρίζοντας οτι οι όποιες εισηγήσεις και προτάσεις θα συζητηθούν και σε γενική συνέλευση των κατοίκων του Κάμπου.

Την αγωνία τους και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει με τα "μπιλιετάκια" της εφορίας εξέφρασαν οι κάτοικοι του Κάμπου που βρέθηκαν στην αίθουσα, ζητώντας απο τη δημοτική αρχή να τους υποδείξει τι  να κάνουν. " Πέρα απο το να πάμε ξανα μαζί στην προϊσταμένη της ΔΟΥ και στην υφυπουργό, όπως και το κάναμε, δεν μπορώ να κάνω κάτι αλλο για να σταματήσουν οι ειδοποιήσεις απο την εφορία" είπε ο Δήμαρχος Μ.Βουρνούς.

Την ανάγκη με αφορμή το θέμα αυτό να ανοίξει γενικότερα η συζήτηση για την φυσιογνωμία του Κάμπου, που αυτη τη στιγμή είναι ένας "αχταρμάς" επεσήμανε στην τοποθέτηση της η Ερμιόνη Φρεζούλη απο τη Χιακή Συμπολιτεία.

Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε οτι το Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα για τον Κάμπο με τη συνδρομή της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.