ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΚΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

ds11.jpg
Δημοσιεύτηκε : 01/11/2018

Το πρόβλημα με την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων  ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης με αφορμή το πρόβλημα με την μεταφορά δυο κοριτσιών απο τα Κουρούνια που δεν έχουν μέσο για να πάνε στο σχολείο της Βολισσού.

Η δημοτική σύμβουλος Β.Ποταμούση ενημέρωσε το σώμα οτι το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός οτι τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ έχουν οφειλές της τάξης των 25.000€ σε επαγγελματία ταξί της περιοχής με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος να μην αναλαμβάνει πια το έργο. Μέσα στην εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους στη Βολισσό όπου η αντιπεριφέρεια ενημέρωσε οτι έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κηρυχτεί έκπτωτο το ΚΤΕΛ και να βγει ξανά ο διαγωνισμός, με την κ. Ποταμούση να επισημαίνει οτι τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ θα πρέπει να εγκαταλείψουν και το δεύτερο έργο που έχουν στην περιοχή.  Εξάλλου όπως τόνισε το πρόβλημα με την μεταφορά των παιδιών στην Αμανή, υπάρχει πέρα απο την Παρπαριά, και στα υπόλοιπα χωριά.

Με αφορμή την τοποθέτηση της κ. Ποταμούση ο Πρόεδρος της ΔΗμοτικής επιτροπής Παιδείας Κ.Καρατζάς ανέφερε αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν με τα σχολικά δρομολογία στα χωριά της Νότιας Χίου, στη Λαγκάδα αλλά και με τους μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στον Κάμπο, επισημαίνοντας οτι είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να βρει λύσεις .

Ο Δήμαρχος Μ.Βουρνούς, ξεκαθαρίζοντας οτι απο τη στιγμή που είναι πρόβλημα των Δημοτών αφορά και τον Δήμο, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής αρχής που επι δυο μήνες στήριξε τη μεταφορά των παιδιών απο τη Λαγκάδα προς τη Συκιάδα. Ωστόσο εξέφρασε την αδυναμία του Δήμου να συνδράμει απο τη στιγμή που η πολιτεία τον "αποκλειει" απο τέτοιες αρμοδιότητες. Σε κάθε περίπτωση τόνισε οτι θα εξουσιοδοτήσει πιθανά τον Πρόεδρο της Δημοτικής επιτροπής παιδείας, να έρθει σε επαφή με την περιφέρεια και να συνδράμει όπου μπορεί για την επίλυση του.