ΟΔΟΣ "ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΟΥ" ΣΤΟ ΛΙΘΙ

Δημοσιεύτηκε : 31/10/2018

Μετά από αίτημα της κοινότητας του Λιθίου, πλακόστρωτος δρόμος του χωριού  θα ονομαστεί οδός «Γεωργίου Πέρου», προς τιμήν του Κρητικού ήρωα που ήρθε, αγωνίστηκε  και «έπεσε» στη Χίο και συγκεκριμένα στο Λιθί για την απελευθέρωση του νησιού του 1912. Την ομόφωνη αυτή απόφαση έλαβε η επιτροπή ονοματοθεσίας που συνεδρίασε και αποφάσισε  να δοθούν ονόματα σε 4 ακόμα οδούς.

Συγκεκριμένα ανώνυμη οδός στο  Κάστρο θα πάρει το όνομα του δασκάλου  Σπύρου Ψαλτάκη, ο οποίος ήταν αυτός που οργάνωσε την εκπαίδευση των προσφυγόπαιδων μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Το όνομα του αείμνηστου αντιδημάρχου Ιωάννη Μπαχά θα λάβει ανώνυμη πάροδος της οδού Παιδούση στον Κάμπο ενώ  παράδορομος της οδου Βασιλικάρη στο Κέντρο θα ονομαστεί «οδός Αισα Τζενινγκς» στη μνήμη του Καθολικού πάστορα που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους κατά την Μικρασιάτικη καταστροφή.

Τέλος η τοπική κοινότητας Παρπαρίας πρότεινε να πάρει η κεντρική πλατεία του χωριού το όνομα «Πλατεία Ηρώων», αίτημα που έγινε δεκτό και αναμένεται να επικυρωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης