ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσιεύτηκε : 11/10/2018

Δεν ακολούθησε την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπης Παιδείας το Δημοτικό Συμβούλιο που κατα πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας των ΔΥΕΠ και της φοίτησης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στα σχολεία.

Το θέμα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες μέρες την τοπική κοινωνία ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο να επισημαίνει οτι είναι απαραίτητο τα παιδιά αυτά να πάνε στο σχολείο ενω άφησε αιχμές κατά όσων "διεύθυναν" την συγκέντρωση των 1130 υπογραφών. "Τόσες υπογραφές δεν μαζεύονται μόνες τους, όλοι ξέρουμε πώς οργανώθηκε αυτό αλλα είναι λάθος τους" είπε χαρακτηριστικά.

Ανοιχτά κατά της στάσης των μελών της "παγχιακής επιτροπής αγώνα" που οργάνωσαν τη συγκεκριμένη ενέργεια, προβάλλοντας ξενοφοβικό λόγο αναφέρθηκαν οι επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας και της Λαϊκής Συσπείρωσης.   "Δεν τιμά κανέναν να δίνει η Χρυσή Αυγή συγχαρητήρια στη Χιό για τη συγκέντρωση των υπογραφών" είπε η Ερμιόνη Φρεζόυλη, προτείνοντας μάλιστα την Δευτέρα οι δημοτικοί σύμβουλοι να υποδεχτούν  τα παιδιά αυτά στα σχολεία.

Στις διεθνείς συνθήκες, που έστω και υποτυπωδώς, καλύπτουν τα δικαιώματα των παιδιών αυτών αναφέρθηκε απο την πλερά του ο Μ.Σκούφαλος, εξαπολύοντας επίθεση κατά των  όσων επιχειρούν να δυναμιτίσουν την κατάσταση προς όφελος τους, αφού όπως είπε στο "προεκλογικό χρηματιστήριο το προσφυγικό πιάνει πολλά". Ο ίδιος σαν Διευθυντής Σχολείου όπου θα λειτουργήσει ΔΥΕΠ επεσήμανε οτι 10 μέρες τώρα προσπαθεί να καθησυχάσει τους γονείς και να  αντιμετωπίσει τα εξώδικα που φέρουν τη υπογραφή συγκεκριμένης δικηγόρου και όλα αυτά δε βάρος της ομαλής λειτουργίας του σχολείου του.

Το θέμα τώρα της φοίτησης των προσφυγόπουλων προκάλεσε "τριγμούς¨" στην παράταξη Λαμπρινούδη με τον επικεφαλής να απομονώνεται απο τα υπόλοιπα μέλη που στάθηκαν υπέρ της Λειτουργίας των ΔΥΕΠ.

Συγκεκριμένα ο Π.Λαμπρινούδης επέμεινε να γίνεται "διαχωρισμός" των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών ζητώντας  τα πρώτα να φοιτούν και τα υπόλοιπα όχι. Το αίτημα του μάλιστα να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα αυτή η "διευκρίνιση" προκάλεσε την αντίδραση του Σ.Καμπούρη, ο οποίος του είπε οτι αυτό είναι αδιανόητο.

Τέλος αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Γ.Τσακού, ο οποίος ζήτησε "τα παιδιά αυτά να πηγαίνουν σχολείο αλλα όχι με τον εγγονό του".