ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσιεύτηκε : 11/10/2018

Ομόφωνα αναγνώρισε το Δημοτικό Συμβούλιο οτι οι 40 παρατασιούχοι της υπηρεσίας καθαριότητας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αποφάσισε να στηρίξει το αίτημα τους και ενώπιων των αρμόδιων δικαστηρίων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πρόκειται συνολικά 40 εργαζόμενους στην υπηρεσία, που όπως επεσήμανε και στην εισήγηση του ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Σαραντάκης προσφέρουν αδιάλειπτα στην υπηρεσία σχεδόν 2 χρόνια  και παραμένουν στην δουλειά τους μέχρι σήμερα μετά από την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν απο το σώμα να τους υποστηρίξει κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί για τις 6 Νοέμβριου.

"Τρέμω την στιγμή που θα πρέπει οι εργαζόμενοι αυτοί να φύγουν απο το Δήμο"    είπε ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς ζητώντας απο το  Συμβούλιο να υιοθετήσει πλήρως τα αιτήματα των εργαζομένων αυτών. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γ.Μπελέγρη,  οποίος διευκρίνισε οτι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να πληρώνει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτών οι οποίοι είναι απαραίτητοι δεδομένων των αναγκών της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Την στήριξη τους στον δικαστικό αγώνα προσέφεραν και οι αντιπολιτεύσεις με το αίτημα να γίνεται ομόφωνα δεκτό.