ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ

astynomia.JPG
Δημοσιεύτηκε : 10/10/2018

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και συγκεκριμένα στο Αστυνομικό Δ/ντη Γ.Κεβόπουλο πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Μ.Σκούφαλος, ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Α. Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Σ.Τσίγκος και το μέλος του Συλλόγου Γυναικών Μ.Κυριάκου.

Αφορμή για την κίνηση αυτή αποτέλεσε η επέμβαση της αστυνομίας το πρωι της ίδιας μέρας όταν μέλη των παραπάνω σωματείων διένειμαν  ενημερωτικό υλικό σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολειό.

Η κίνηση αυτή φαίνεται  ότι  ενόχλησε ορισμένους που κάλεσαν την αστυνομία. Επι τόπου έφτασαν άνδρες του αστυνομικού τμήματος, που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το χώρο. Ωστόσο μόλις διαπιστώθηκε ότι δεν τελείται κάποια παράνομη πράξη η αστυνομία αποχώρησε.

« Δεν εκφοβιζόμαστε, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν» είπε ο Α. Μιχαλάκης από το σωματείο ιδ. Υπαλλήλων επισημαίνοντας ότι θα τα μέλη του σωματείου θα αγωνιστούν για την ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία όλων.

Το γεγονός καταδίκασε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Σ. Τσίγκος με τον Μ. Σκούφαλο να ζητά από όλους ψυχραιμία, όσο «και αν κάποιοι επιχειρούν να στήσουν προβοκάτσιες».  Μάλιστα όπως είπε ο κ. Σκούφαλος, με αφορμή την επικείμενη έναρξη την Δευτέρα των ΔΥΕΠ, ζητήθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή να υπάρχει επαγρύπνηση και προσοχή για την ανεμπόδιστη λειτουργία των δομών.