ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ Β&Α, ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

SESNOX.JPG
Δημοσιεύτηκε : 09/10/2018

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο ζητώντας να μην καταργηθεί το επίδομα για τα βαρέα και ανθυγιεινά,  το οποίο λαμβάνουν τα 2/3 των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο. Όπως είπε ο Πρόεδρος Γ.Λαμπαδοχυτός το επίδομα αυτό των 150 δεδομένων όλων των περικοπών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι το ελάχιστο που πρέπει να διατηρήσει η κυβέρνηση.  Μάλιστα η αντιπρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Μ.Σαραντινίδου ζήτησε όχι μόνο να μην καταργηθεί αλλα να επεκταθεί το επίδομα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Οι ίδιοι αναφέρθηκαν ακόμα στις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, που αγγίζουν το 40% , επισημαίνοντας ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη στο τέλος του χρόνου σε περίπτωση που δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζομένων από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

"ΠΝΙΓΕΙ" ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σοβαρά όμως παραμένουν και τα κτηριακά προβλήματα στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, με την Παθολογική να λειτουργεί με διασπορά ασθενών σε άλλες κλινικές ενώ προβλήματα υπάρχουν και στη λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής.«Δεν είναι δυνατόν η παιδιατρική να λειτουργεί στον πρώτο όροφο» είπαν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να μεταφερθεί σε άλλο χώρο και ο θάλαμος για τις χημιοθεραπείες που συνεχίζει να βρίσκεται στο «αδειο» κτήριο της παλιάς παθολογικής.

Μάλιστα τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ κατέθεσαν το  αίτημα οι εργασίες για την ανακαίνιση της παλιάς παθολογικής να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν και μέσα στο χρονοδιάγραμμα των 19 μηνών.

 

"ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ"

Την υποστελέχωση και απαξίωση του ΚΕΦΙΑΠ, του Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης που βρίσκεται στο Λατόμι, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο. Όπως τόνισε η κ. Ολυμπία Κουβαρά το Κέντρο είναι στελεχωμένο μόλις με έναν φυσιοθεραπευτή και μια εργοθεραπέυτρια ενώ και  οι διαθέσιμοι χώροι για την λειτουργία του Κέντρου στο κτήριο συρρικνώνονται περεταίρω  με ευθύνη της διοίκησης.