66.000€ "ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ AEGEAN REGGATA

reggata.png
Δημοσιεύτηκε : 08/10/2018

Στα πλαίσια του 1ου Επιστημονικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Χίο παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της έρευνας που αφορούσε το οικονομικό αποτύπωμα και τις επιπτώσεις των δράσεων της Aegean Reggata στους φετινούς προορισμούς.

Η έρευνα διεξήχθη από ερευνητές του εργαστηρίου διοίκησης και ναυτιλιακών λιμενικών επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  με τη συνδρομή του Ιδρύματος «Μ. Τσάκος».

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και ενδιαφέροντας και σίγουρα θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τους αρμόδιους.

Μάλιστα, όπως ανέφερε και ο Δ/.ντης του Ιδρύματος Μ.Μπελέγρης είναι μια μοναδική έρευνα, αφού τουλάχιστον όσον αφορά την λεκάνη της Μεσογείου δεν υπάρχουν ανάλογες πρωτοβουλίες και ευρήματα.

Συνοπτικά και όσον αφορά στη Χίο, μιας και η φετινή Reggata περιελάμβανε δυο προορισμούς του νησιού (Λημνιά και Κεντρικό Λιμάνι), τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος όρος χρημάτων που κάθε μέλος ομάδας ξόδεψε στη Χίο ανέρχονται σε 110€ ημερησίως. Έτσι συνολικά και μόνο από τους αγωνιζομένους, που φέτος πλησίαζαν τους 600 φαίνεται ότι η τοπική οικονομία του νησιού ενισχύθηκε με 66.000€, με το μεγαλύτερο ποσοστό από τα χρήματα αυτά να κατευθύνεται στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Η ερευνητική ομάδα αναμένεται την επόμενη χρονιά να συνεχίσει και να εξελίξει την έρευνα με στόχο να αποτυπώσει το σύνολο των επιπτώσεων από το συγκεκριμένο γεγονός στους προορισμούς εντάσσοντας στις μετρήσεις και τους επισκέπτες που συνοδεύουν την διοργάνωση.