"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ"

stratos1.JPG
Δημοσιεύτηκε : 05/10/2018

Μήνυμα ετοιμότητας του Ελληνικού στρατού, προς όλες τις κατευθύνσεις, έστειλε από τη Χίο ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος που παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας οπλιτών της Ε΄ΕΣΣΟ.

«Είμαστε εδώ, στο σπίτι μας, στη γη μας, στη γη των προγόνων μας, έτοιμοι» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει περιοχή στο Αιγαίο που να έχει απειληθεί και να μην έχει ενισχυθεί άμεσα. Πέρα από την επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατού ξηράς ο κ. Μανωλάκος εξήρε τον ρόλο και την συνεισφορά του στρατού στις τοπικές κοινωνίες αλλα και σε μεγάλα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, και οι φυσικές καταστροφές.

Τέλος ο ίδιος συνεχάρη τους νέους οπλίτες αλλα και τις οικογένειες τους που επέλεξαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα, «όταν κάποιοι άλλοι το αποφεύγουν» και τους κάλεσε να είναι υπερήφανοι που «υπηρετούν σε ένα στρατό που θεωρεί ότι το καλύτερο οπλικό του σύστημα είναι το

Να σημειψωθεί οτι 377 νέοι οπλίτες έδωσαν όρκο υπεράσπισης της Πατρίδας παρουσία των τοπικών πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχών, των συγγενών και των φίλων τους.