ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

adedy.jpeg
Δημοσιεύτηκε : 02/10/2018

24ωρη Πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για αύριο 3 Οκτωβρίου η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την επικείμενη κατάργηση του επιδόματος για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τοπικά η ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 της Τετάρτης στο Δημαρχείο, με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού τμήματος Μ.Σκούφαλο να επισημαίνει στο κάλεσμα του ότι η κατάργηση αυτού του επιδόματος είναι η «κανονικότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μετά τα μνημόνια».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες περικοπές επιβάλλονται από την ευρωπαϊκές πολιτικές, επέρριψε ευθύνες στα κόμματα και όσους «έβαλαν πλάτη στην κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο που χτύπαγε το δικαίωμα στην απεργία και τα βαρέα και ανθυγιεινά».

«Με πρόσχημα την ‘εναρμόνιση’ του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. έχει δεσμευτεί στους δανειστές για την περικοπή του επιδόματος» είπε από την πλευρά του ο Πρέοδρος των Εργαζομένων στο Δήμο Χίου Ν.Σαραντάκης, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που κοπεί το επίδομα αυτό οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου θα δεχτούν μια σημαντική μείωση στα εισοδήματά τους.