ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ
Δημοσιεύτηκε : 02/10/2018

Εγκρίθηκαν, τελικά, τα ολιγομελή τμήματα «Τεχνικός Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου» της Γ’ τάξης στο 1οΕΠΑ.Λ. Χίου και ο τομέας «Οικονομίας & Διοίκησης» στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χίου, μετά και την δημοσιοποίηση της ΥΑ με Αρ.Πρωτ. 222/1-10-2018 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

ΟΙ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η ΕΛΜΕ Χίου στέκεται στις ουσιώδεις και αθόρυβες, όπως αναφέρει, ενέργειές της που απέδωσαν καρπούς.

 

«Οι ουσιώδεις και αθόρυβες ενέργειες της ΕΛΜΕ έφεραν αποτέλεσμα. Εγκρίθηκαν τα δύο ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

1) Ειδικότητα "τεχνικός ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου, Γ τάξη 1ου ΕΠΑΛ Χίου

2) Τομέας "διοίκησης & οικονομίας" Β τάξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου

Νωρίς το απόγευμα ενημερώσαμε τους διευθυντές των δύο σχολείων ότι είχε πάρει υπογραφή η σχετική υπουργική απόφαση και αναμενόταν να λάβει ΑΔΑ και να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τώρα έχουμε αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τη σχετική απόφαση.»

 

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η Ένωση Τεχνολόγων εκπαιδευτικών – Τμήμα Βορείου Αιγαίου, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για δικαίωση σε έναν δίκαιο αγώνα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Μετά και την δημοσιοποίηση της ΥΑ με Αρ.Πρωτ. 222/1-10-2018 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων εγκρίνονται τα ολιγομελή τμήματα Τεχνικός Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Γ΄ τάξης στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου και ο τομέας Οικονομίας & Διοίκησης στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χίου.

Είναι γεγονός ότι το τρίτο τμήμα, αυτού της ειδικότητας των Οχημάτων της Γ΄ τάξης  του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου, οι υποψήφιοι μαθητές προ του κινδύνου να θεωρηθούν μη εγγραφέντες ζήτησαν να εγγραφούν σε άλλη ειδικότητα! Κάτι ανάλογο που συνέβη και στο ΕΠΑΛ Βροντάδου με τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης το οποίο για το λόγο αυτό έπαψε να υφίσταται!

Επιτέλους η δικαίωση για όλους όσους συνέδραμαν στο εγχείρημα έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων στην Χίο ήλθε, μετά από σχεδόν δίμηνο και πολύπονο αγώνα για τα δυο από τα τρία τμήματα που διεκδικούσαμε τελευταία!

Ως Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους συνέδραμαν και συνέβαλαν με τον τρόπο του ο καθένας στον συγκεκριμένο σκοπό.

Τελικά δικαιώνονται ακόμη στη χώρα μας όσοι αγωνίζονται για το δίκαιο και ρισκάρουν».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μετά την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ της Χίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Μετά και από την έγκριση των δύο τελευταίων τμημάτων του πρωινού και εσπερινού ΕΠΑΛ, το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τελικά όλα τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ της Χίου.

Παράλληλα, η έναρξη λειτουργίας της μαθητείας καθώς επίσης και η παρουσία δεύτερου καθηγητή στην τάξη, αποτελούν θεσμούς σοβαρής στήριξης της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν την κεντρική πολιτική επιλογή της παρούσας κυβέρνησης να στηρίξει την επαγγελματική εκπαίδευση, όχι μόνο εξαντλώντας αλλά και υπερβαίνοντας υπολογισμούς δημοσιονομικού κόστους.

Η πλήρης ικανοποίηση των αιτημάτων για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στη Χίο είναι ταυτόχρονα και έμπρακτη αναγνώριση της νησιωτικότητας, πρακτική που η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφυσήσει σταδιακά σε όλο το φάσμα ζητημάτων που αφορούν και απασχολούν τις νησιωτικές κοινωνίες.»