ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ "ΘΥΑΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ" ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

open day1.JPG
Δημοσιεύτηκε : 13/09/2018

Τις πύλες τους στο κοινό άνοιξαν τα εργοστάσια της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου που επί δυο ημέρες υποδέχτηκαν ντόπιους και επισκέπτες, προκειμένου να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία .

Όπως είπε ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ένωσης Η. Σμυρνιούδης πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στα πλαίσια των εορτασμών των 80 χρόνων της ΈΜΧ  και την οποία σκοπεύει το Διοικητικό Συμβούλιο να καθιερώσει ετησίως.

Στόχος είναι ο κόσμος αλλά και οι παραγωγοί να δουν από κοντά την διαδικασία που ακολουθείται  κατά την επεξεργασία της  μαστίχας και μέχρι αυτή να μετατραπεί σε προϊόν προς πώληση, είτε σαν τσίχλα είτε σαν έλαιο, είτε σαν σκόνη και φαρμακευτικό προϊόν.

Με το προσωπικό της Ένωσης και των εργοστασίων επι ποδός,  οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον «θαυμαστό» κόσμο της μαστίχας και είδαν από κοντά ένα ένα τα βήματα της επεξεργασίας και τυποποίησης.

Μια σημαντική πρωτοβουλία που αξίζει να επαναλαμβάνεται ώστε να μάθουν όλοι πώς λειτουργεί η «βαριά βιομηχανία» της Χίου, που συνεχώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται χάρη πάντα στους ανθρώπους της.