ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε : 13/09/2018

Πέντε συνολικά τμήματα θα  λειτουργήσει φέτος η χορωδία της Χίου που  ανοίγει πλέον τις πόρτες της και στα παιδιά.

Έτσι φέτος θα λειτουργήσει τμήμα  Junior για παιδιά από  Α΄ μέχρι Δ΄ Δημοτικού, παιδική χορωδία για παιδιά από Ε’ Δημοτικού μέχρι  Α΄Γυμνασίου και Εφηβική χορωδία. Παράλληλα θα συνεχίσει τις πρόβες του από τον Οκτώβριο το σολιστικό τμήμα της Χορωδίας όπως και η χορωδία  που μετρά 40 ενεργά μέλη. «Με βασικό συστατικό την αγάπη για τη μουσική και με στόχο την υψηλού επιπέδου φωνητική διδασκαλία καλούμε τους γονείς και τους ενήλικες να πλαισιώσουν τα τμήματά μας» είπε ηκ. Τσιμπιρλού, επισημαίνοντας ότι όλα τα μέλη περνάνε από ακροάσεις.

Τέλος σύμφωνα με την μαέστρο  κ. Τσιμπιρλού στόχος είναι να συσταθεί  ακόμα και Κλασσική Ορχήστρα με την ίδια να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όσους μουσικούς επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Α. Τμήμα- Junior Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε παιδιά από Α’ έως και Δ’ Δημοτικού φέρνοντάς τα σε μια πρώτη επαφή με τη Χορωδία Χίου. Στόχος η μουσική καλλιέργεια των μαθητών με τα κατάλληλα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα που τους βοηθούν να ανακαλύψουν τη μουσική και το τραγούδι και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από την κίνηση του σώματος και την δραματουργία. Θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη 16.00-17.00 υπό την διδασκαλία της Ασπασίας Τσαγκάτου.

 

Β. Τμήμα- Παιδική Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε παιδιά από Ε’ Δημοτικού έως και Α’ Γυμνασίου. Διδάσκονται τη σωστή τεχνική αναπνοής και τοποθέτησης της φωνής. Φωνητικές και Σωματικές Ασκήσεις καθώς και βασικές αρχές της Θεωρίας διδάσκονται μέσα από Χορωδιακό τραγούδι. Στόχος μας οι μαθητές να εξελίξουν τη μουσική τους παιδεία μέσα από τη μουσική, και επιπλέον να κοινωνικοποιηθούν και να συμμετέχουν σε σημαντικές εκδηλώσεις της Παιδικής Χορωδίας. Θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα 17.45-19.00 υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Δευτέρα 24.09 και ώρα 17.45 στην αίθουσα Διδασκαλίας.

 

Γ. Τμήμα- Εφηβική Χορωδία Χίου: Απευθύνεται σε εφήβους από Β’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου καθώς και Φοιτητές. Στόχος εκτός από την σωστή τεχνική αναπνοής και την εξέλιξη των φωνητικών ασκήσεων είναι η σωστή ανάγνωση παρτιτούρας και η εξέλιξη αυτής – prima vista. Όλα αυτά θα αποτελέσουν την βάση για συμμετοχή σε Χορωδίες πολυφωνικές ιδιαιτέρων απαιτήσεων. (Όσοι έχουν σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο και το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετέχουν και στην Χορωδία Χίου). Θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 19.45 -21.00 υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Τετάρτη 26.09 και ώρα 19.45 στην αίθουσα Διδασκαλίας.

 

 

Δ. Σολιστικό Τμήμα Χορωδίας Χίου: Απευθύνεται σε επαγγελματίες τραγουδιστές,

επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς, χορωδούς με μεγάλη πείρα στο τραγούδι όπως επίσης και σε μέλη από το Γ΄ Τμήμα που έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερη πρόοδο, υπό την διδασκαλία της αρχιμουσικού Αγγέλας Τσιμπιρλού. Η Χορωδία θα πραγματοποιεί τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 21.00-22.00. Το Σολιστικό Τμήμα της Χορωδίας Χίου παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη συναυλία «Πανσέληνη Μαγική Νύχτα» της 21 ης Ιουλίου στο Θέατρο των Καρδαμύλων. Τα νέα μέλη αυτής θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Δευτέρα 24. 09 καιώρα 21.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας στην Περιηγητική Λέσχη.

 

Ε. Χορωδία Χίου: Συμμετέχουν όσοι είναι ήδη μέλη της καθώς επίσης και όλο το Σολιστικό Τμήμα, υπό την διδασκαλία της Αγγέλας Τσιμπιρλού. Η Χορωδία πραγματοποιεί τις πρόβες της κάθε Δευτέρα 19.00 - 21.00. Υποψήφια νέα μέλη θα περάσουν από ακρόαση (audition) την Δευτέρα 24. 09 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Διδασκαλίας στην Περιηγητική Λέσχη.