ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΑΓΚΑΔΟΥΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Δημοσιεύτηκε : 12/09/2018

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της  Α’ θμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι γονείς από τη Λαγκάδα, ζητώντας την δρομολόγηση σχολικού λεωφορείου για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους προς το Τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο της Συκιάδας.

Να σημειωθεί ότι οι σχολικές κοινότητες των δυο χωριών συμφώνησαν να ενωθούν τα Δημοτικά σχολεία Συκιάδας- Λαγκαδας, ωστόσο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν φρόντισε να δρομολογηθεί λεωφορείο για να μεταφέρει τα παιδιά.

Μετά από ενέργειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα προτάθηκε στους γονείς για 15 ημέρες, μέχρι να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός, να μεταφέρονται με το λεωφορείο της γραμμής.

Ωστόσο οι γονείς δεν δέχονται τη συγκεκριμένη πρόταση με δεδομένο ότι το λεωφορείο φτάνει στο σχολείο μισή ώρα νωρίτερα από την έναρξη των μαθημάτων και αφετέρου δεν πλήρη τις  προυποθέσεις ασφαλείας για τη μεταφορά παιδιών από 6 χρόνων. Κατά τη συνάντηση που έγινε σήμερα με τον Προϊστάμενο της Α΄θμιας ο κ. Κέλεπερτζης διαβεβαίωσε τους γονείς αναφορικά με το ωράριο, ότι θα λειτουργήσει πρωινή ζώνη για την υποδοχή των παιδιών όπως και το μεσημέρι το ολοήμερο για την απασχόληση τους μέχρι τις 14.30 που περνά το λεωφορείο της γραμμής.

Η πρόταση αυτή όμως δεν ικανοποιεί τους γονείς που συνεχίσουν να διεκδικούν σχολικό λεωφορείο με συνοδό που θα πληροί  τις προδιαγραφές ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Κελεπερτζή  οι κάτοικοι της Λαγκάδας συνάντησαν και τον Αντιπεριφερειάρχη Σ.Κάρμαντζη χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.