ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ 3077 ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δημοσιεύτηκε : 11/09/2018

Πρώτο κουδούνι σήμερα για  τους μαθητές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την τελετή του αγιασμού να πραγματοποιείται σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Χίου, το μεγαλύτερο σε μαθητικό πληθυσμό,  την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο πατήρ Χ. Γουρλής προτρέποντας τα παιδιά να φτάσουν τόσο ψηλά όσο ο συμπατριώτης μας ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής.

Την τελετή του αγιασμού  παρακολούθησε η κ. Εισαγγελέας Χίου Σ.Σταυράτη που αναφέρθηκε και θυμήθηκε τα δικά της σχολικά χρόνια ενώ τις ευχές εκ μέρους του Δημοτικής αρχής έδωσε ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Α. Αντωνίου, επισημαίνοντας τη στήριξη του Δήμου σε ότι χρειαστεί.

Εκεί ήταν και ο προϊστάμενος της Α΄θμιας Εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής που τόνισε ότι η χρονιά ξεκινά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τα περισσότερα κενά εκπαιδευτικών να έχουν καλυφθεί και τα βιβλία να είναι στη θέση τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στα Δημοτικά της Χίου θα φοιτήσουν φέτος 3077 μαθητές, εκ των οποίων οι 512 στην Α΄Δημοτικού.