ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ – 5 ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ – 5 ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΗΣ
Δημοσιεύτηκε : 03/09/2018

Την κορυφή της Ευρώπης κατέκτησε η Εθνική ομάδα πόλο Νέων Ανδρών, ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι αθλητές του Τεο Λοράντου, ανάμεσά τους οι Χιώτες Γκιουβέτσης και Αγιωργούσης, επικράτησαν του Μαυροβούνιου με 14-12 και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στην ίδια κατηγορία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να περνά στην Ιστορία ως ο «σκηνοθέτης» της επιτυχίας, πέρσι στο Βελιγράδι και φέτος στο Μινσκ.

Κορυφαίος για την Εθνική ο Γκιουβέτσης που σημείωσε 5 γκολ και ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας μας.

Το παιχνίδι ήταν κακό για την Ελλάδα στην πρώτη περίοδο, καθώς βρέθηκε να χάνει με 1-4 και 2-5. Οι διεθνείς όμως αντέδρασαν άμεσα, άρχισαν να μειώνουν, ισοφάρισαν στο 14ο λεπτό και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στη λήξη του ημιχρόνου (8-7).

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Εθνικής στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν διεύρυνε τη διαφορά στα 3 γκολ (12-9), σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης απολαυστικός και στο υπόλοιπο της συνάντησης οι νεαροί Έλληνες διαφύλαξαν τη διαφορά.

Για την Ελλάδα αγωνίστηκαν οι, Δαλμάρας, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος 1, Χαλυβόπουλος Ι., Χαλυβόπουλος Α., Αγιωργούσης, Δήμου και Σπηλιόπουλος.