ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Δημοσιεύτηκε : 11/07/2018

Για 22η συνεχή χρονιά συνεχίζονται στην πατρίδα μας τα ετήσια παγκόσμια συνέδρια της Euroclassica (= ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ) και της Ομηρικής Ακαδημίας, υπό την αιγίδα του Εξοχοτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Τα συνέδρια που διεξάγονται από 13 μέχρι 22 Ιουλίου, αυτά αποσκοπούν στη μελέτη των ομηρικών επών, της ελληνικής γραμματείας, γλώσσας, Ιστορίας και πολιτισμού στη διαχρονική τους ροή, στην οικείωση των τρόπων ελληνικής ζωής και την εξακτίνωση των ελληνικών γραμμάτων και του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίου, διδάκτορες, ερευνητές, φοιτητές, από όλον τον κόσμο. Όλοι αυτοί απερχόμενοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό.

Οι σύνεδροι μελετούν τα ομηρικά έπη, την ελληνική γραμματεία, γλώσσα, Ιστορία, πολιτισμό στη διαχρονική τους ροή, οικειώνονται τον ελληνικό τρόπο ζωής, μαθαίνουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και σεμνύνονται λέγοντας «εμείς δεν ερχόμαστε εδώ ως Φιλέλληνες, αλλά ως Έλληνες» κατά τη ρήση του Ισοκράτους «Έλληνες καλούνται οι της παιδεύσεως της ημετέρας μετέχοντες».

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο.