ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΧΙΑΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓ.ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ

Δημοσιεύτηκε : 09/07/2018

Σύσκεψη για τον συντονισμό των φορέων για τον Παγχιακό Εορτασμό της Χιοπολίτιδας  Αγίας Μαρκέλλας  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Δήμο Χίου.

Στη σύσκεψη, υπό το συντονισμό των Δημοτικών Συμβούλων Β.Ποταμούση και Γ.Ζώα συμμετείχε εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, εθελοντικών ομάδων όπως και του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Στόχος είναι ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των φορέων ώστε να μην αντιμετωπιστούν προβλήματα στην περιοχή της Αμανής, όπου αναμένεται να ανέβουν χιλιάδες πιστοί ιδίως το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου.

Στα πλαίσια της σύσκεψης αποφασίστηκε ότι από την πλευρά της αστυνομίας θα λειτουργήσουν οι  χώροι στάθμευσης όπως και τις προηγούμενες χρονιές ενώ θα είναι αυξημένη η αστυνόμευση σε όλη την περιοχή, με τους άνδρες της αστυνομίας να καλούν τους πεζούς προσκυνητές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να είναι εμφανείς τις νυχτερινές ώρες και να κινούνται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας.

Σε επαγρύπνηση θα βρίσκεται και η Πυροσβεστική που σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες θα εστιάσουν στο κομμάτι της πυροπροστασίας.

Από την πλευρά του ο Δήμος θα διαθέσει υδροφόρα που θα σταθμεύσει στην περιοχή ενώ το τριήμερο θα υπάρξει επιπλέον προσωπικό για την καθαριότητα τόσο του προσκυνήματος όσο και των χωριών.

Παράλληλα το Νοσοκομείο και το ΕΚΑβ θα διαθέσουν γιατρό για την κάλυψη της περιοχής ενώ από την πλευρά του το Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Μαρκέλλας θα προσφέρει ξενώνες ώστε να ξεκουράζονται όσοι εκτελούν βάρδιες.