ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ

Δημοσιεύτηκε : 09/07/2018

«Η εξάμηνη παράταση του ΦΠΑ είναι το αποτέλεσμα των αγώνων που δώσαμε οι νησιώτες ενωμένοι, και η φωνή μας έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες» δηλώνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κ.Λίνας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι έρχονται κινητοποιήσεις με ζητούμενο την ψήφιση νόμου για τη μονιμότητα του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά και όχι μόνο στα πέντε που ισχύει σήμερα και κάλεσε τους πολίτες αλλα και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Παράλληλα ο κ. Λίνας τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδέεται το θέμα του ΦΠΑ με το προσφυγικό –μεταναστευτικό.

«Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά μας είναι καθεστώς που εφαρμόζεται λόγω των ιδιαιτεροτήτων που καλούμαστε ως νησιώτες της παραμεθορίου να αντιμετωπίσουμε( γεωγραφική θέση, μεταφορικό κόστος, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια κτλ) σε σχέση με τις περιοχές που βρίσκονται στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα και την πρωτεύουσα. Αποτελεί δικαίωμα και συνεχή μας διεκδίκηση.» αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση του Εργατικού.