ΟΙ ΑΜΑΔΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΟΙ ΑΜΑΔΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
Δημοσιεύτηκε : 08/07/2018

Ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια στην «καρδιά» του καλοκαιριού, ήταν αυτό στο όμορφο χωριό της βορειοανατολικής Χίου, στις Αμάδες.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην χωριοεκκλησιά της Αγίας Κυριακής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ.Μάρκος συνεπικουρούμενος από τον προσηνή ιερέα του χωριού, Γεώργιο Πύρρο.

Μετά την Θεία Λειτουργία, η μεγάλη αμφιθεατρική πλατεία με τα πλατάνια, έξω από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, κατακλύστηκε με περίπου 500 άτομα οι οποίοι κάθισαν για το παραδοσιακό γεύμα.

Όπως είπαν οι επίτροποι, Σταύρος και Γιάννης Φωτεινός, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 450 κιλά κατσικίσιο κρέας το οποίο προετοιμάστηκε από μάγειρες της περιοχής με επικεφαλής τον Γιώργο Φωτεινό από το Βίκι ενώ στο 20μελές συνεργείο συμμετείχε και ο πρόεδρος της κοινότητας, Πρόδρομος Μανωλάκης.

Το χωριό άστραφτε από καθαριότητα και μπαίνοντας σε αυτό παρατηρούσε κανείς βαμμένους όλους τους τοίχους, μέχρι και τους παρόδιους βράχους ασπρισμένους με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμάδων με την συμμετοχή μεταξύ άλλων των μελών του Δ.Σ. Νικήτα Καλογερά και Κυριακής Καλογερά.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ανάλογη ήταν η συμμετοχή του κοινού στο λαϊκό πανηγύρι με τον ορχήστρα του Γιάννη Λιγνού.