ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΏΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Δημοσιεύτηκε : 06/07/2018

Το σχεδιασμό για το πώς θα προχωρήσει η επόμενη μέρα της ανακύκλωσης μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία «Οικόπολις» παρουσίασε στα πλαίσια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Γ.Μπελέγρης.

Όπως είπε ο κ. Μπελέγρης από την Παρασκευή οι υπάλληλοι του Δήμου πέρα από την αποκομιδή αναλαμβάνουν την δεματοποίση και την αποστολή των υλικών.

Έτσι σε πρώτη φάση τα ανακυκλώσιμα υλικά  οδηγούνται στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων όπου γίνεται η δεματοποίηση και στη συνέχεια μεταφέρονται στο Κέντρο Διαλογής της Μυτιλήνης.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα ακολουθειθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκποίησης των ήδη συγκεντρωμένων υλικών και βρεθεί νέα εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων.

Σε επόμενη φάση και μόλις η «Οικόπολις» παραδώσει το χώρο της ΒΙΑΛ,  θα γίνουν οι διαδικασίες για την αδειδοδότηση, την αγορά του εξοπλισμού όπως και τη στελέχωση του κέντρου.

Ο κ. Μπελέγρης κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να ανακυκλώνει δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι εγγυητής του επιτυχημένου θεσμού της ανακύκλωσης είναι ο Δήμος της Χίου.