ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Δημοσιεύτηκε : 06/07/2018

Με τις ψηφους των συμβούλων της συμπολίτευσης, πλήν του Ν.Καρασούλη, αλλα και του ανεξάρτητου Μ.Κοντούδη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση με την εταιρεία Οικόπολις για την διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Με τη διαμάχη ανάμεσα στο Δήμο και την εταιρεία να βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε σχεδόν επι 3 ώρες το θέμα με τον

αντιδήμαρχο καθαριότητας Γ.Μπελέγρη να αναφέρεται στο ιστορικό της σύμβασης, στην καθίζηση της αγοράς και της αξίας των ανακυκλώσιμων υλικών που δημιούργησαν τα προβλήματα σε όλες τις ιδιωτικές εταιρείες ανακύκλωσης και στο πώς φτάσαμε σήμερα τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών να είναι σωρευμένα στο χώρο της ΒΙΑΛ, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και δημιουργώντας περιβαλλοντικό ζήτημα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα διαβεβαιώνοντας το σώμα οτι μέσα σε 6 με 7 μήνες ο Δήμος θα έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες όσον αφορά αδειοδοτήσεις, εξοπλισμό, προσωπικό κλπ, για να αναλάβει εξ; ολόκληρου την ανακύκλωση.

 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Παντελάρας, εκπροσωπώντας την εταιρεία «Οικόπολις» έκανε λόγο για εμμονή του Αντιδημάρχου Γ.Μπελέγρη με την σύμβαση, επισημαίνοντας ότι τους είχε ζητήσει να παραιτηθούν και να καταγγείλουν από την πλευρά τους την σύμβαση.  Ο ίδιος υποστήριξε ότι στην αρχή η ανακύκλωση κυλούσε χωρίς προβλήματα, κάτι που άλλαξε με την απόφαση του Αντιδημάρχου να τοποθετήσει ανοιχτούς κάδους με αποτέλεσμα πέρα από τα ανακυκλώσιμα οι πολίτες να πετάνε μέσα και σκουπίδια.

Η μείζονα αντιπολίτευση του Π.Λαμπρινούδη υπερασπίστηκε της σύμβασης, υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή των δεδομένων στην αγορά των ανακυκλώσιμων ήταν η αιτία των προβλημάτων και κάλεσε τη δημοτική αρχή να συνεχίσει με την σύμβαση μέχρι τέλος του χρόνου όταν και λήγει ώστε να μην έχει και η εταιρεία οικονομικές απαιτήσεις. Την ικανοποίηση τους για την απόφαση να αναλάβει ο Δήμος την ανακύκλωση  εξέφρασαν ο Μ.Σκούφαλος και η Δ.Τσαρδάκα  όπως και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου.