ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Δημοσιεύτηκε : 05/07/2018

Την συμβολή εξειδικευμένης εταιρείας για την ανάδειξη της Δασκαλόπετρας και της κληρονομιάς του Ομήρου ζητά ο Δήμος της Χίου, με την οικονομική επιτροπή να εγκρίνει πίστωση 15.000€ για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου στην εταιρεία Time Heritage, συνεργάτης της οποίας είναι ο συμπατριώτης μας ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς.

Μετά την εκμίσθωση του κτηρίου της Δασκαλόπετρας από τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου η δημοτική αρχή προχωρά στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την διαμόρφωση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του κτηρίου.

Ωστόσο προκειμένου να μπορέσει να αναδειχθεί πλήρως η κληρονομία του Ομήρου η δημοτική αρχή αποφάσισε να αναθέσει στην συγκεκριμένη εταιρεία την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου λειτουργίας του χώρου από την παραλία της Δασκαλόπετρας μέχρι την Πέτρα του Ομήρου.

«Μετά από έρευνα καταλήξαμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επιτυχημένη   εμπειρία σε ζητήματα διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομίας και θα μπορέσει να συμβάλει και στην ανάδειξη του Ομήρου» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μ. Βουρνους με την απόφαση να εγκρίνεται ομόφωνα.