ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

Δημοσιεύτηκε : 04/07/2018

Σε εφαρμογή μπαίνει πλέον το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή και στοχεύει στην εξίσωση του κόστους μεταφοράς προς τα νησιά με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς.

Το Επιμελητήριο της Χίου συνιστά στις επιχειρήσεις αλλά και στους πολίτες να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο μέτρο και μόλις ανοίξει η ειδική πλατφόρμα να κάνουν τις απαιτούμενες διαδικασίες, που αφορούν αφενός τους πολίτες  και αφετέρου τις επιχειρήσεις.

Όπως εξηγεί ο Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Γ.Περρής στην ειδική πλατφόρμα οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν και να αποκτήσουν τον «Μοναδικό  Αριθμό Νησιώτη»που θα χρησιμοποιεί  πριν την έκδοση κάθε ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ώστε στη συνέχεια να πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό μέρος του εισιτηρίου.

Η διαδικασία είναι λίγο πιο σύνθετη για τις επιχειρήσεις που θα πρέπει να περνούν στην ειδική πλατφόρμα τα σχετικά παραστατικά για τη μεταφορά όπως φορτωτικές, αποδείξεις μεταφοράς, τιμολόγια, ναύλοι επαγγελματικών οχημάτων κλπ, με την πρώτη πληρωμή για τις επιχειρήσεις να αναμένεται  τον Οκτώβριο του 2018.

«Το μέτρο θα είναι επιτυχημένο μόνο αν έχει αντίκτυπο στην τοπική αγορά, και υπάρχει πτώση τιμών» λέει χαρακτηριστικά ο Γ. Περρής.